Blogger Penipu? Blogger Tidak Adil?

// beacause its my month of birthday //
Assalamualaikum.. hari saya nak cerita pasal dua blogger. Sorang penipu dan seorang tidak adil.. kita mulakan dengan penipu

Blogger Penipu ?

Okey hari tu saya ada menang giveaway dekat satu blog.. blognya? rahsia. saya malas nak mengaibkan orang tu tapi sekadar PERINGATAN jer. Saya ada menang top up. So saya claim la dekat sponsor tu.. first saya minta dan dia kata "baiklah tengahari nanti saya top upkan" saya pun percaya la blat bulat.. dah sampai esok tak dapat top up lagi. selepas seminngu, tak dapat lagi.. jadi saya minta top upkan.. lepas tu dia kata " tak top up lagi.. nanti saya top upkan " sampai esok pun tak tertop upkan lagi.. dah bengang pergi minat sekali lagi and then dia cakap.....


camtu pulak.. okey tak kisah kalau tak dapat top up but please jangan buat saya sampai ter tunggu tunggu.. dah berapa bulan saya tunggu nak masuk dua bulan agaknya.. kalau tak boleh cakap je la
Note : Kepada tuan blog, jika anda terbaca entry ni saya memohon maaf jika mengaibkan anda atau sebagainya.. tapi sila jujur dengn saya okey.. sekali SORRY 

Blogger Tak Adil ?

Kenapa saya cakap tak adil sebab saya ada join satu giveaway dan pemenang diumumkan..okey saya ada menang di blog contest saya.. visit SINI. rezeki la kan.. kah kah kah.. tu belakang kira.. giveaway apa? SECRET. time tu saya online pakai handset.. bila kita buka blog kat internet, dia akan tunjukan profile belah bawah sekali.. okey time saya check list pemenang and ada 2 pemenang blog saya musykil //tak reti eja// and then 2 blog yang saya muskil tu adalah tu tuan yang buat giveaway tu.. dia ambil hadiah yang blogger mahukan.. yang dia tak minat dia bagi blogger.. awak tahu tak saya berusaha mati matian nak popularkan giveaway awak untuk dapatkan hadiah tu and then jadi begini..
Note : Sori kalau awak terasa.. but please kalau buat giveaway biar ikhlas ye tuan blog

Sorilah kepada blogger yang saya mentionkan tu walaupun saya tak mentionkan.. kah kah kah.. sabar je la .. fighting athirah :)

Jemput komen kawan blogger and bagi pendapat :)


10 comments:

Arrien ::@man!:: said...

Sabar ek,orang kadang2 memang susah nak jujur..-_-

✗ fifiyfitrianiee ✗ said...

sabarlah sayang. I pun pernah kena jugak bila I menang topup. so bila nak tuntut, sponsor tu terus deactive fb dia and I memang dah suruh penganjur GA tu bagi tahu kat I apa nama blog sponsor tu, tapi dia taknak bg tau and dia kata dia tak bertanggungjawab dgn sponsor topup tu. eishhh !!! Lepas tu bila I menang blog untuk di review sampai sekarang tak kena review lagi.. menyampah tul

Ira Syiqin said...

@Arrien ::@man!:: thankz kak arrien.. tu la tengah sabar niee

Ira Syiqin said...

@✗ fifiyfitrianiee ✗tahnkz.. kak fify bagi semangat.. tula susah betul kalau jumpa sponsor tak jujur :(

Norhasniza Khalid said...

isk.. tak patut lah dia buat macam tu, dah kita follow syaratnya, boleh pulak buat endah tak endah....

Yumida Huda said...

tak baik buat mcm tu
sebagai penganjur..kena hargai usaha peserta yg join
bersikap jujur n telus
moga semua mengambil pengajaran

jemput join segmen ni ira:

http://umikasum.blogspot.com/2013/08/segmen-tinggalkan-url-blog-url-entry.html

pemenang akan memenangi hadiah: ankle bracelet & wallet
jom la join :)

Nadya Dyana said...

sabar eh ira. xpe kita blogging suka2 . harap dia sedar lepas ira post nie. benda nie bukan nak aibkan dia tapi untuk kak nad juga harus berwaspada :)

tiey smilez said...

Blogger penipu tu memang ramai. Dah memang sanggup nak jadi sponsor so pandai2 lah bagi cepat hadiah kat pemenang tu.

Sabar la eah. Hadiah saya dah masuk 2,3 bulan xsmpai lagi. Alasannya bz.

Ieka Farhana said...

so kalau nak join GA kene berhati hati lagi lagi yang bajet na bagi hadiah ipad tu :)

Ira Syiqin said...

all : thankz all